Válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdéseitekre

KIK VAGYTOK?

Startupperek, informatikusok programozók – tanárok, oktatási szakemberek – szülők, nemszülők, felelős állampolgárok. Mindannyian értékes tudással rendelkező önkéntesek. És azért fogtunk össze, hogy segítsünk.
Van, akivel még sosem találkoztunk személyesen, többen házi karanténban, mások távmunkában vannak közülünk, miközben az otthon maradó gyermekeikre vigyáznak.
De a manóba, ez nem akadály! Nemcsak látjuk, hanem át is érezzük a problémát, miközben a megoldásokon dolgozunk.

MEGOLDÁSOK? MIT IS CSINÁLTOK PONTOSAN?

Tudjuk, hogy tanárként és szülőként most elárasztanak az információk. Talán úgy is érzed, elveszel a rengeteg lehetőség között. Egyszerre kellene elsajátítanod és élesben alkalmaznod a digitális tanítás és a távmunka kompetenciáját is. Késlekedés nélkül.

Öncélú ötletelgetés helyett mi cselekszünk.

Nem fejlesztünk új oktatási platformot. Újabb szoftvert sem.

Nem készítünk még egy tantárgyi videót.

Ehelyett segítünk átlátni a káoszt: módszertani és technikai supportot nyújtunk a már létező rendszerek használatához.

Ezért 4 csapatot hozunk létre, és minden feladatra EGY megoldást, egy technikai csomagot ajánlunk. Egyetlenegyet. Ettől el lehet térni, de önmagában vezérfonál.

Pedagógusként csak azt kell eldöntened, melyik csapat segítségét kéred.

  • A Moodle csapat pedagógiai vezetője Balogh Csaba, a keszthelyi Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója.
  • A Microsoft Office 365 csapat pedagógiai vezetője Havassy András, a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium földrajz tanára, Microsoft pedagógiai szakértője.
  • Az Alternatív eszközök csapat pedagógiai Koren Balázs, a Fazekas Mihály Gimnázium volt matematika tanára, a Telenor Hipersuli szakmai vezetője.
  • Az alsósokat pedig Kurucz Mária szuperpedagógus, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanára, a Telenor Hipersuli oktatója fogja segíteni felkészíteni.

Minden csapatban van távmunka szakértő, és ha választottál, az iskoládhoz rendelünk majd egy önkéntes tanácsadót is.

LEHET, hogy már használtad valamelyik programot, és egyszerűen tudsz dönteni: a 4 közül melyik megoldásunkat kéred.

HA MÉG NEM sokat mondanak neked ezek módszerek, regisztrálj az amanoba.com-on és figyeld részletes tájékoztatásainkat.

EZ JÓL HANGZIK! MIT TETTETEK EDDIG?

Elsőként megkérdeztük a tanárokat: milyen problémákat látnak, miben van szükségük segítségre.
Kérdőívünket már több mint 800-an töltötték ki, itt: https://amanoba.com/
Ha még nem tetted meg, válaszolj a kérdéseinkre, és kérd erre kollégáidat is! A visszajelzésekre későbbi is folyamatosan szükségünk van a finomhangoláshoz.
Itt olvashatod tájékoztatónkat az első eredményekről: https://amanoba.com/sajtokozlemeny/
A kérdőívek és UX kutatóink által folytatott személyes mélyinterjúk alapján hoztuk létre a fenti csapatokat. Ha regisztrálsz a weblapon, folyamatosan tájékoztatunk a részletekről.

SEGÍTENI SZERETNÉK! HOGYAN CSATLAKOZHATOK?

Szeretettel várunk!
Ha jó fej és tenni akaró tanár, informatikus, programozó, szülő, felelős állampolgár vagy, regisztrálj az amanoba.com-on és légy része az AMANÓBA közösségének! Egyre több önkéntesre lesz szükségünk, különösen a technikai supporthoz.
Ha segítségre van szükséged vagy kérdésed van, ugyanitt írhatsz nekünk!

NINCS IDŐM AZ ÖNKÉNTESSÉGRE, ÉN HOGYAN TUDOM TÁMOGATNI A CÉLJAITOKAT?

Kövesd a felületeinket (like-old FB oldalunkat stb, ide be kellene tenni pontosan azokat, amelyek már nyilvánosan működnek). Már egy megosztással egyszerűen segíthetsz abban is, hogy minél több tanárhoz és szülőhöz eljussanak a híreink, útmutatóink!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: