Tartalomgyártás kapcsán

Nézzétek meg ezt a youtube teszt videót. Kérjük, hogy a képminőséget és a hangot értékeljétek, elviselhető-e, használható-e.

A felvétel 4G mobiltelefonnal készült, amit hotspotként használtam a számítógép mellett és a felvételt számítógépen készítettem beépített webkamerával.

“Tartalomgyártás kapcsán” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Sztem nem volt rossz az adás. Nekem a hang is megfelelt. A fiamnak minden héten van 1 db személyes és 1 db skypeos német órája. Ha az tud működni, akkor sztem minden fontos órát (matek, fizika, kémia, töri magyar, nyelvek, biosz) meg lehet így tartani. Ami fontos hogy a gyerekek ne csak nézői, de interaktív résztvevői legyenek az óráknak.

  Válasz
 2. Helló! Apuka 5 szerint, aki tanár is egyben, egy szkájpos felületre lenne szükség, mellette egy sávban interaktív chat lehetőséggel, amelyen kérdezni, hozzászólni is lehet. A diákok képe is megjelenhet a tanár gépén, ha bekapcsolja/bekapcsolják, A google-nak vol,t egy ilyen programja, a kodolányin használták távoktatásban.

  Válasz
  • Üdv Gábor, jelenleg arra keresünk megoldást, hogy egy-egy tanórát frontálisan (adott esetben) akár 1.000 gyerek is tudjon nézni. Az ebből a szempontból kiscsoportos megoldások pl összevont osztályokkal is 100 fő allatti tanórák kezelhetőek Teams-ben, Skype-on, Meet-ben, De még akár Facebook for Work-ön keresztül is.

   Ami ezzekkel kapcsolatban a probléma, az sokkal inkább az általános adminisztráció és a megfelelő felügyelet megoldása.

   Válasz
   • Ilyenek jellegű problémákra megoldást leginkább a különböző LMS rendszerekbe integrált videostreamingek jelentenek, vagy például a LogMeIn GoTo Webinar megoldása. Most azon dolgozunk, hogy a legkönnyebben kezelhető, legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb háromszögben elhelyezkedő megoldásokat megtaláljuk.

    Azt is figyelembe kell venni, hogy az adott megoldás mennyire skálázható.
    Pl Mi történik, ha egyszerre 1 millió gyerek akar MO-n SKYPE-olni?

 3. Sziasztok! Kérdés az is, hogy ha kicsit messzebb vagy, akkor ebből a minőségből mi látható és mi nem. (Maradva a frontális oktatásnál, mint formátumnál.)

  Válasz

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: