Stratégiai együttműködésre lépett az AMANÓBA és a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület

Technikai támogatásra és hardverre is számíthatnak majd az AMANÓBA közösségétől a Magyar Digitális Oktatásért Egyesületének (MDOE) tagjai. A két szervezet együttműködése révén tovább bővül az a távoktatási tudásbázis, amelyen az AMANÓBA önkéntesei informatikai és oktatási szakemberek bevonásával dolgoznak, hogy megkönnyítsék a pedagógusoknak a digitális átállást.

Több mint 180 intézménnyel már megkezdte a konkrét együttműködést az AMANÓBA: az informatikai szakemberek és sztártanárok segítségével kidolgozott négy módszertani ajánlás a legtöbbet használt oktatási szoftverek és keretrendszerek között segít eligazodni a pedagógusoknak.

Most tovább bővülhet azoknak a köre, akiknek módszertani segítséget és technikai támogatást nyújtanak az önkéntesek.

„A Magyar Digitális Oktatásért Egyesülettel kötött stratégiai megállapodásunk alapján az egyesület az AMANÓBA közösségéhez fordul, ha tagjainak technikai segítségre vagy hardverre van szüksége. Az AMANÓBA tudásbázisa pedig ezentúl az MDOE szervezetétől érkező mintaórákkal, óratervekkel, egyéb távoktatási segédletekkel és anyagokkal is gyarapszik” – mondta Moldován Csaba, az AMANÓBA alapítója.

Az MDOE alapítói pedagógusok, oktatáskutatók, szülők és a versenyszféra munkáltatói. Az egyesület több mint 900 tanáron és csaknem 420 iskolán keresztül több mint 120 ezer diákot ér el. Az AMANÓBA így saját felmérései mellett már az egyesületen keresztül is folyamatosan információhoz jut arról, hogyan zajlik a távoktatás bevezetése az egyes iskolákban, milyen problémákat kell még megoldani.

Az AMANÓBA 200 tagú nonprofit közösségét informatikai, telekommunikációs és oktatási szakemberek hozták létre, a közösséget piaci szereplők is támogatják. Emellett – hogy minden fontos információ eljusson az érintettekhez – az AMANÓBA szorosan együttműködik az IVSZ-szel is.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: