Most akkor mi lesz?

Tegnap reggel 8-kor szokás szerint találkoztam Misivel, hogy egy reggeli kávé mellett vitassuk meg az előző esti meccs részleteit, megoldást találjunk a társadalom legnagyobb problémáira és egyébként meg élvezzük az első tavaszi reggelek egyikét jó társaságban.

Ahogy azt szépírók és jómesélők mondani és írni szokták, szó szót követett és hamar eljutottunk ahhoz a kérdéshez, hogy mit csinálunk majd a gyerekekkel, ha valamiért bezárnak az iskolák.

Nem fognak bezárni az iskolák. Oké, de mi van, ha mégis? Játszunk el a gondolattal, mondta Misi. Hát kérem szépen addig-addig játszadoztunk, míg odáig nem jutottunk, hogy akkor bizony nekünk kell megoldanunk a tanulást addig, amíg nem lesz iskola.

Honnan szerzünk tananyagot? Egyáltalán mit tanulnak most a gyerekeink? Melyik hányadik osztályos? Sok-sok fontos kérdés, amire egyesével próbáltunk meg választ adni.

És ahogy az lenni szokott, a válaszok között valahol megbújt az igazság is. Ha a gyerek nem mehet a tanárokhoz, akkor vigyük el valahogy a tanárokat minden gyerekhez… mint a mikulást…

…hogy ennek mennyire fognak örülni a gyerekeink 😀

Lányok van egy jó és egy rossz hírem.

Bezár az iskola… de Apa elintézte, hogy mindenki tanulhasson otthonról.

Lássuk be, nem lennék a lányom helyében, amikor legközelebb kinyitnak majd az iskolák kapui. Gondoltuk. Ahogy ezen gondol – gondol – gondolkodtunk, arra jutottunk, hogy akkor ezt most mi megcsináljuk.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: