Mit csinál az amanoba?

Röviden leírom min dolgozunk:

Jelenleg iskolákkal és távoktatást segítő alkalmazások fejlesztőivel beszélgetünk és információt gyűjtünk arról, hogy hol mire lenne szükség, milyen igények merülnek fel, illetve ki mivel tudja támogatni az oktatást, hogyan tudja segíteni a felmerült problémák megoldását. 

A következő napokban az összegyűjtött adatokat fogjuk megnézni és megpróbáljuk őket a lehető legkönnyebben használható megoldásokká összerakni, hogy olyan recepteket adjunk az iskolák, tanárok, szülők és a gyerekek kezébe, amit mindenki egyszerűen, könnyedén tud használni.

Az erdeményekből recepteket fogunk kitenni az amanoba oldalra.A receptek videós segédletekből, tananyagokból és kiegészítő lehetőségekből fognak állni.Ez a http://amanoba.com oldalon lesz elérhető.
Ezzel párhuzamosan megvizsgáljuk azt, hogy hogyan tudunk (első körben legalább néhány tárgy esetén) olyan egységesen elérhető online tananyagot összeállítani, ami a legközelebb áll a frontális oktatáshoz. Az ederményekből indítunk egy pilotot, amikor néhány kiválaszott tárgy online közvetítése lesz iskolai környezetből.

Ha ez működőképes, akkor megszervezzük, hogy a különböző tananyagok és évfolyamok szerint alakított munkacsoportok elkészíthessék minden tárgyra az egyedi tartalmakat és azt folyamatosan tudjuk sugározni, szükség esetén akár 1 millió gyereknek.

Közép-hosszú távon pedig olyan megoldást próbálunk meg kidolgozni, ami megteremteni a feltételeit minden tanár számára, hogy diákjait közvetlenül a frontális oktatás előnyeit kihasználva, de távolról tudja tanítani.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: