Kik vagyunk? Miért hoztuk létre az AMANOBA-t?

Mindannyian önkéntesek vagyunk, felelős állampolgárok és szülők/még-nem-szülők.
Mivel egy világjárvány van kialakulóban, és emiatt folyamatosan változnak a körülmények, mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy a gyerekek ne maradjanak oktatás nélkül. A magyar pedagógusok kreatívak, de jelentős részük nem ismeri a legfrissebb technikai megoldásokat, amelyek megkönnyíthetnék a digitális oktatásra való átállást.
Az alapítók többsége valamilyen formában kapcsolódik a magyar startup-szcénához, úgy gondoltuk, összefogunk, és segítjük ezt a munkát, hiszen a rengeteg magyar startup fókuszában tölt be kiemelt szerepet az oktatás. Ebben a helyzetben pedig különösen értékesek az önszerveződő és értékvezérelt csapatok.
Nekem is 3 gyermekem van, a saját bőrömön is érzem és a közösségi médiában is tapasztalom, milyen kihívások előtt állnak most az tanárok, a diákok és a szülők – őket kívánjuk megszólítani.

Hogyan tudtok ebben a folyamatban segíteni?

Többféle módon próbálunk segíteni. Deklarált célunk, hogy egy strukturált tudásbázist hozzunk létre,  bemutassuk a megfelelő technikai és módszertani eszközöket, legjobb gyakorlatokat. Hamarosan megkezdjük az ehhez kapcsolódó tartalomgyártást is, tehát oktatóvideókat és tantárgyi videókat is készítünk majd. Emellett számos techcég vette fel velünk a kapcsolatot, és felajánlotta például, hogy ha szükséges és lehetséges, erőforrásokat bocsát rendelkezésre. Egyelőre dolgozunk azon, hogy a felajánlásokat és az igényeket összefésüljük.
Elsőként azonban a legfontosabb, hogy összegyűjtsük azokat a kérdéseket, amelyek a tanárok részéről felmerülnek, mert helyes válaszokat csak így lehet adni.
Ez azt jelenti, hogy személyes interjúkat folytatunk, amelyekben a pedagógusok/iskolavezetők elmondják, milyen technikai, tartalmi, módszertani vagy egyéb nehézséggel néznek szembe.

Mikor érkezhetnek az első tartalmak?

Az AMANOBA önkéntesei a tanárokkal együtt most is folyamatosan dolgoznak, az első interjú-körrel napokon belül végezhetünk, és ezek alapján már a jövő héten elkezdhetjük az első videótartalmak gyártását. A honlapunk már működik (amanoba.com) és már létrehoztuk a Facebook-csoportunkat is.

Mennyien vagytok?

A közösségünk folyamatosan gyarapszik.  Egy napja indultunk, már több mint 200 önkéntesünk dolgozik, és közel 300 oktatási intézményvezető és 50 cég jelezte együttműködési szándékát. Akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezésünkhöz, az amanoba.com oldalon megtehetik. Várjuk mind a pedagógusok, mind a tenni akaró cégek és önkéntesek jelentkezését.

Apuka 1

Apuka 2

Apuka 3

Apuka 4

MégNemApuka 1

Apuka 5

Apuka 6

Apuka 7

Anyuka 1

MégNemAnyuka 1

Apuka 8

MégNemApuka 2

MégNemApuka 3

MégNemApuka 4

Anyuka 2

Anyuka 3

Anyuka 4

Nagymama 1

Apuka 9

Apuka 10

Rád is számítunk

Adatkezelési tájékoztató

Az adatok kezelői az amanoba.com mögött álló magánszemélyek. Az adatkezelés célja az iskolai és informatikai szereplők összekapcsolása az oktatást segítő eszközök beszállítóival. Személyes adatok csak a szereplő határozott beleegyezésével kerülnek átadásra a felek közt, és az adatkezelés nem léphet túl az informatikai segítségnyújtáson. Az összes adatot a járvány végén (a közoktatás helyreállásával) megsemmisítjük.