1. félidő végén

Sziasztok!

Amikor kicsit több, mint 2 hónappal ezelőtt elindítottuk az “A MANÓBA!” kezdeményezést, az volt a célunk, hogy segítséget adjunk azoknak az iskoláknak, tanároknak, szülőknek és gyerekeknek, akik nem álltak készen a távoktatás azonnali és elkerülhetetlen bevezetésére az iskolák bezárásakor.

Az elmúlt időszakban rengeteg tudás és tapasztalat halmozódott fel az AMANOBA önkénteseinek, a manóknak köszönhetően, akik (mi mindannyian az AMANOBA-ban) több, mint 300 iskolával, oktatási intézménnyel kerültünk kapcsolatba, rengeteg kérdésre adtunk választ, segítettük szülők, tanárok, diákok mindennapjait.

Hétfőn részlegesen újraindul az élet az iskolákban is!

“Készen vagyunk!” gondolhatnánk mindannyian, hiszen ez volt az eredeti célkitűzés, ez volt az, amire összefogtunk, segíteni addig, amíg nem áll helyre az oktatás.

Most, hogy a Manók elvégezték első feladatukat mégsem pihenhetünk meg, hiszen rengeteg dologban tudjuk még segíteni a távoktatás fejlődését, az iskolákat, a tanárokat, a diákokat ezután is.

Szeptembertől az informatika helyett egy teljesen új tantárgy születésének lehetünk részesei Magyarországon, hiszen felmenő rendszerben 9. osztálytól elindul a Digitális Világunk tantárgy, amelyet iskolatípustól függően heti 2-3 órában kell majd tanulni, tanítani.

A https://kerdezz.amanoba.com oldalunkra továbbra is érkeznek a tanári, szülői kérdések, amelyek megválaszolásával továbbra segítjük az oktatást. Mindeközben lankadatlanul gyártjuk a tananyagokat az AOA YouTube csatornánkra, a felsős SNI-s és TANAK-os diákok számára. https://www.youtube.com/channel/UCLEvVuJnYRDJMTxlESeiTgg

A manók feladata a nyár során átalakul, hiszen szeptembertől új, talán még nehezebb kihívások várnak majd ránk. A terveink szerint a nyarat tehát nemcsak pihenéssel, hanem felkészüléssel is töltjük, hogy szeptembertől újult erővel segíthessük több százan az oktatás kihívásaiban elvesző intézményeket, tanárokat, szülőket és diákokat.

Moldován Csaba
manó

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: